Motto: Čím víc dáš, tím víc máš. Jeden člověk nemůže změnit svět, ale může k tomu pomoci druhým.

 

Tisková zpráva

Pěstounská organizace Děti patří domů, z. s. a Salesiánský klub mládeže, z. s. Centrum Don Bosco v Pardubicích pořádají Autorské čtení o hostitelské péči pro děti z dětských domovů. Z knihy Domov je místo, odkud tě nevyhodí … ani když vyrosteš bude číst ve čtvrtek 28. března 2019 od 18 hodin Dagmar Zezulová.

Úryvky z knihy publiku přiblíží pěstounka, hostitelka a zakladatelka spolku Děti patří domů, z. s. za hudebního doprovodu v příjemném prostředí Centra Kosatec.  

Dagmar Zezulová tak chce pomoci sjednotit postupy pracovníků sociálních úřadů, dětských domovů i samotných dětí a zájemců o hostitelskou péči: “Podmínky pro tuto formu péče  jsou v ČR nejednotné, bohužel i proto není tak častá. Stává se, že zájemci o ni dostávají od kompetentních orgánů různorodé odpovědi.“

„Hostitelská péče je přitom pro mnoho dětí v ústavech jedinou možností, jak se dostat do rodiny. Stejně jako ostatní děti i ony potřebují navázat stabilní citové pouto, poznat fungování rodinných vztahů, zažít úspěch a zvýšit sebedůvěru“  dodává Dagmar Zezulová.

O hostitelské péči bude možné po skončení autorského čtení debatovat. Kromě Dagmar Zezulové bude na otázky publika odpovídat Jiří Křemeček, sociální pracovník z Centra Don Bosco v Pardubicích.

Publikum se bude moci občerstvit v Kavárně Kosatec, ve které pracují handicapovaní lidé.

 

Zpracovala: Květa Hromádková

 

Video z autorského čtení: