Motto: Není důležité, co všechno člověk dokázal, ale v kolika lidech dokázal probudit lásku.

Svitavská a teplická pobočka spolku, který pomáhá pěstounským rodinám, bude otevřena v úterý 19. února 2019 od 13 do 18 hodin. Lidé se můžou podívat do míst, kde se mění osudy rodičů i dětí. Podle zakladatelky organizace Dagmar Zezulové se akce koná přesně na den, kdy spolek před jedenácti lety vznikl: „Organizaci jsme založili proto, aby pěstouni nebyli na své životní cestě sami. Starají se o děti, jejichž minulost často vůbec neznají, a to je velmi složité. Musíte mít srdce a rozum v rovnováze, zvláště ve vypjatých situacích, o kterých není nouze.“

Organizace proto pro pěstounské rodiny pořádá nejrůznější kurzy, například jak mezi sebou komunikovat nebo zvládat stresové situace. Samozřejmostí je také zajišťování nejrůznějších typů akcí pro děti, aby si rodiče odpočinuli. Spolek také podporuje kontakty pěstounských dětí s biologickými rodiči.

Návštěvníky čeká malé občerstvení, děti si můžou pohrát v dětském koutku. „Rádi přivítáme každého, koho fungování naší organizace zajímá. Žít v pěstounské rodině je nekonečná škola tolerance a vzájemnosti. Pokud máte místo u stolu a přemýšlíte, že byste přijali dítě do pěstounské péče nebo se stali hostiteli dítěte z dětského domova, přijďte se poradit. Být pěstounem je normální, protože je to lidské“ uzavírá Dagmar Zezulová z organizace Děti patří domů, z. s.

 

Zpracovala:
Květa Hromádková

Den otevřených dveří organizace Děti patří domů, z. s. se bude ve Svitavách konat na dvou místech.

Sídlo spolku:
Náměstí Míru 108/28
568 02 Svitavy

Skofka
Náměstí Míru 80
568 02 Svitavy
(vchod z ulice Wolkerova alej, naproti pekárně Nopek)

Kontakty:
Dagmar Gloserová, výkonná ředitelka
+420 607 445 250
detipatridomu@detipatridomu.cz