Organizace Děti patří domů, z. s. se zapojuje do sbírkového projektu Nadace rozvoje občanské společnosti a České televize „Peříčkový týden“. Ve dnech od 22. dubna do 28. dubna 2019 budou dobrovolníci ve svitavských ulicích vybírat peníze na akci Pomozte dětem.

Dobrovolníci budou mít na sobě žlutá trička se známým logem Kuřete a budou se prokazovat legitimací. Lidé si u nich budou moci koupit brožovaná peříčka za 50 korun.

Organizace Děti patří domů, z. s. se zapojila do sbírkové akce na podporu projektu „Hostitelská péče pro děti z dětských domovů a příprava k ní“.

„Děti vyrůstající v dětských domovech si z vlastních rodin nesou pošramocené vzory partnerského a rodičovského chování a ústavní výchova jim je už ze své podstaty nemůže poskytnout. Hostitelská rodina pro ně může být dobrou korekční zkušeností. Dalším přínosem je nasycení potřeby mít “svého člověka”, někoho, kdo je má rád i s jejich chybami, kdo jim pomůže, vyslechne je, s kým mohou v životě počítat.“ vysvětluje garantka projektu Děti patří domů, z. s. Dagmar Zezulová.

Finanční podpora by byla určena na úhradu přípravy všech zúčastněných stran, vypracování metodiky k hostitelské péči a proces provázení dětí a hostitelských rodin.

Zpracovala: Květa Hromádková