Milovníci cestování můžou podpořit svitavskou pěstounskou organizaci Děti patří domů. Cestovatelka Marcela Macková pořádá třetí ročník akce s názvem Cestovatelský večer ve stylu Pecha Kucha Night. Návštěvníci se na něm v rekordním čase jedné hodiny kromě jiného dozvědí, jak procestovat svět za osmdesát dní. Výtěžek z akce bude věnován spolku provázející pěstounské rodiny na projekt tzv. Hostitelské péče pro děti z dětských domovů.

„Jsme moc rádi, že jsme se s Marcelou Mackovou domluvili na další pomoci. Každá taková akce je pro nás velkým přínosem – získáme peníze a lidé se o naší činnosti dozvědí něco nového. Ačkoli naši klienti obvykle nikam příliš necestují, myšlenka chystaného večera nám není cizí. I pěstounští nebo adoptivní rodiče hledají, jak by se jejich cesty protnuly s cestami jimi přijatých dětí,“ řekla ředitelka Děti patří domů, z. s. Dagmar Gloserová.

Na dobročinném večeru vystoupí šest cestovatelů. Každý z nich představí 25 fotografií a na každou z nich bude mít pouze 25 vteřin. Kromě amerického velkoměsta New York, ruské Sibiře nebo Jižní Ameriky se návštěvníci dozvědí, jak může vypadat cesta za moderním uměním po Evropě. Každý z cestovatelů absolvoval svou cestu jinou dopravou.

Cestovatelský večer se bude konat ve čtvrtek 16. května 2019 v 17.30 hodin ve svitavském alternativním klubu Tyjátr. Vstupné bude dobrovolné.

Loni se podle ředitelky Děti patří domů, z. s. na cestovatelském večeru v Brně a ve Svitavách vybralo skoro devět tisíc korun, spolek jimi podpořil dobrovolnickou práci s dětmi v pěstounských rodinách.